Een expert die jou
en je bedrijf kent
DGA administratie en belastingadvies
Wil je als eenmanszaak naar de BV-vorm overstappen of ben je als DGA op zoek naar een solide partner voor administratie en belastingadvies? AdminXper biedt persoonlijke ondersteuning met administratie en belastingadvies, specifiek voor de DGA tot zo’n 10 medewerkers. Als BV ondernemer heb je dan grondige kennis op fiscaal en financieel gebied tot je beschikking via een betrokken expert die snel schakelt en meedenkt. Een gesprekspartner en die jou en je business kent.
Fiscaal en financieel sterk
Anders dan bij accountantskantoren, waar je als DGA met een fiscalist en een accountant om tafel moet, werk je bij AdminXper dus met één deskundige contactpersoon. De ruime financiële en fiscale expertise maakt ons breed inzetbaar. Van advies bij herstructurering of hulp bij boekenonderzoek tot onderhandelingen met de Belastingdienst. Wij verzorgen ook de jaarstukken en de aangiftes vennootschapsbelasting, helpen bij de gebruikelijkloonregeling en meer. Mochten er mensen in ons netwerk op een onderdeel beter zijn, schromen wij niet om hen – in goed overleg – in te schakelen. Zo krijgt jouw situatie altijd de aandacht die het verdient en komen we snel verder.
Van up-to-date boekhouding tot langetermijnvisie
Als je bedrijf zich ontwikkelt, zijn er steeds meer financiële en fiscale vraagstukken die vaak ook met elkaar samenhangen. Met een actuele administratie weet je altijd precies hoe je er zakelijk en privé voorstaat. Maar ook kan je bij AdminXper terecht voor holding- en werkmaatschappijstructuren, rechtsvormkeuzes, financieringsaspecten, samenwerkingsvormen en meer. Als adviseurs denken wij ook mee om fiscaal voordelig je pensioen en je financiële doelen op lange termijn veilig te stellen.
Praktische financiële vragen
Dit hangt helemaal van je situatie af. Wat voor soort bedrijf hebt je en de mate van zekerheid om te zeggen dat je bedrijf ook een stukje pensioen kan vormen. Bijvoorbeeld door een eventuele verkoop. En/of heb je voldoende middelen om ook te investeren voor de oude dag? En wat past dan bij jou? Is dit veilig geld oppotten in je holding BV, los van je werkmaatschappij waar eventuele claims kunnen komen? Of heb je wat in lijfrentes zitten en is verder uitbouwen hiervan de voor jou beste methode. Wat in ieder geval niet helpt, is je kop in het zand steken en er niet naar kijken. Ook helpt het niet als je straks met verschillende kleine pensioenpotjes zit die allemaal weinig opleveren. Dan is het echt beter hier gezamenlijk over te sparren en er een plan voor te bedenken. Indien nodig kunnen we een pensioenspecialist/financial planner uit ons netwerk aanbevelen. Dit hoeft overigens echt niet altijd.
Stel, je hebt privé wat meer financiële middelen nodig en deze zijn voorhanden in je BV of holding BV. Op welke wijze kun je dit er dan uithalen? Ga je voor de dividendroute: eerst 15% dividendbelasting en vervolgens aanmerkelijkbelangheffing (Box 2) bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting? Of is het misschien goedkoper, of ongeveer even duur, om een éénmalige bonus in december uit te keren. Er moet dan even berekend worden wat jou het grootste belastingvoordeel oplevert. Daar helpen wij je graag mee.
Dat kan, maar wat is de meest veilige en belastingvoordelige manier? Heb je een onderneming met een gemiddeld risico, die als het even tegenzit ook een belastingclaim kan krijgen? Dan wil je niet in de situatie komen dat je één BV hebt en al je kasgelden en investeringen opgaan aan die claim. Hier heb je vaak meerdere jaren aan gewerkt en is vaak een gedeelte van je pensioenpot. Soms kan je door je goed te verzekeren, goede arbeidsvoorwaarden te gebruiken e.d. je risico zo goed mogelijk inperken. Mocht je een aparte holding BV hebben, dan kan je hier je geld veilig oppotten en kan je werkmaatschappij failliet gaan, in principe zonder dat schuldeisers bij dit geld kunnen komen. Er mag geen sprake zijn van onbehoorlijk bestuur of grove schuld, maar wij helpen je om dit goed te doen. Denk aan het tijdelijk deponeren van de jaarstukken en de juiste totstandkoming en verslagleggingen van de dividenduitkeringen van je werkmaatschappij aan de holding e.d.
Een tijdje waren elektrische auto’s erg voordelig. Maar deze periode ligt nu achter de rug. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om met je mee te denken. Geef je wat minder om de meest up-to-date auto, dan kan wellicht de youngtimer-regeling iets voor jou zijn. In de inkomstenbelasting is de bijtelling van deze auto namelijk 35 % van de dagwaarde en dit kan interessant zijn. Of gaat het lekker met je bedrijf en is het voor jou juist interessant een mooie en dure auto te hebben die je puur zakelijk rijdt en dus volledig kan aftrekken? En wellicht een tweede auto waarbij de youngtimer-regeling geldt?
De regels zijn hier heel specifiek en moeten nauwkeurig gevolgd worden, waarmee wij graag helpen en adviseren. Dit kan ook even simpel bij bijvoorbeeld de aanschaf van een zakelijke elektrische fiets met misschien ook een aftrek van 28 % via de kleinschaligheidsaftrek.
Bij een boete voor te hard rijden kunnen we helaas niet veel betekenen. Maar behalve dat, zien we wel boetes voor de BTW, de loonheffingen, aangifte vennootschapsbelasting – vaak snel een bedrag van meer dan € 3.6K – de inkomstenbelasting en meer. Doordat wij voor elke klant elk kwartaal de boekhouding op de rit hebben, kunnen wij dit actief voorkomen. We geven duidelijk de deadlines aan zodat je ruim van tevoren weet aan welke verplichtingen je moet voldoen. Mocht in een enkel geval uitstel nodig zijn, dan verzorgen wij dit op tijd en stemmen dit met jou af. Elke boete vinden we zonde geld en wij doen ons uiterste best om je hiervoor te behoeden!
Heb je vragen over financiën, administratie of belasting?
Met een video-call of een telefoontje maken we het graag makkelijker. Laat je gegevens achter of bel gewoon. Dan plannen we een moment om er samen even voor te zitten.